Connect with us

National

Klaus Iohannis, mesaj de Paşte şi Florii: „Puterea credinţei ne dă speranţa că în curând vom putea fi împreună din nou” (video)

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Paşte pentru cei care sărbătoresc Învierea în această noapte, dar şi pentru comunitatea ortodoxă, care celebrează Floriile, şi a vorbit despre speranţa „de a fi împreună din nou”.

„Credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici le doresc să primească Învierea Domnului cu sănătate, pace sufletească, speranţă şi grijă faţă de semeni. Chiar dacă aceste sfinte sărbători ne găsesc departe de cei pe care ni i-am dori alături, puterea credinţei noastre ne uneşte sufleteşte şi ne dă speranţa că în curând vom putea fi împreună din nou”, a afirmat şeful statului.

Klaus Iohannis

În acelaşi mesaj, președintele a numit Floriile „sărbătoarea smereniei şi iubirii”.

„Vreau să transmit cele mai călduroase urări şi credincioşilor ortodocşi, greco-catolici, armeni şi cultelor neo-protestante care celebrează în această duminică Floriile – sărbătoarea smereniei şi iubirii”, a spus preşedintele.

De asemenea, Klaus Iohannis a vorbit şi despre provocările din prezent, privind epidemia cu noul coronavirus.

„Dragi români, fie ca sărbătorile pascale să ne aducă tuturor alinare şi puterea de a trece cu bine peste orice provocări. Sunt convins că uniţi şi încrezători în viitor vom ieşi întăriţi din această grea încercare”, a afirmat şeful statului, care la finalul mesajului a transmis „Cristos a înviat!” în limbile română, germană şi maghiară.

AGERPRES

%d blogeri au apreciat: