Connect with us

Evenimente

La Râmnicu Vâlcea s-a deschis primul Muzeu al Păcii din România

Primul Muzeu al Păcii din România a fost inaugurat săptămâna trecută la Râmnicu Vâlcea, fiind și primul astfel de muzeu din Europa de Est.

Published

on

Primul Muzeu al Păcii din România a fost inaugurat săptămâna trecută la Râmnicu Vâlcea, fiind și primul astfel de muzeu din Europa de Est. Muzeul este situat în incinta Bibliotecii Judetene Antim Ivireanul și este un spațiu destinat libertății și diversității.

Amenajat sub forma unui spațiu neconventional, Muzeul Păcii nu e tocmai acel muzeu tradițional. Imagini și biografii ale unor ambasadori mondiali ai păcii, precum Gandi, Martin Luther King, Alfred Nobel, Maica Teresa sau Malala Yousafzai țin locul exponatelor muzeului. Fondatoarea muzeului este vâlceanca Magda Butucea, care a fost inspirată de Muzeul Păcii din Viena:

Aceeași viziune despre educație pentru pace i-o împărtășește și directorul Muzeului Păcii din Viena, prezent și el la eveniment. Ali Ahmad este un austriac de origine afgană, care promovează studiul păcii ca parte a programelor educaționale:

Pe langa ambasadori și fondatori ai Muzeelor Păcii din Austria, Franța, Portugalia, Polonia, Statele Unite ale Americii, Iran, Afganistan și India, la eveniment au fost prezenți și voluntari europeni și elevi. Cei mici au dat definiții proprii ale păcii:

Muzeul Păcii din Râmnicu Vâlcea asigură prezența României în circuitul mondial al Muzeelor Păcii, iar fondatorii speră ca în viitor să se poată muta într-un spatiu propriu.

 

%d blogeri au apreciat: