Connect with us

Regional

Lemons… vine la Craiova și Râmnicu Vâlcea

Published

on

Spectacolul „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” de Sam Steiner vine la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova pe 9 și 10 octombrie, ora 19:00 și la Teatrul Anton Pann, Râmnicu Vâlcea pe 1 noiembrie. Intrarea la aceste reprezentații este liberă în limita locurilor disponibile. 

În perioada 20 septembrie – 27 octombrie 2019, această coproducție Vanner Collective și unteatru, a început un turneu la Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Iași, Târgu Mureș, Brașov și Râmnicu Vâlcea ca parte a campaniei de informare și conștientizare asupra drepturilor civile, cu focus pe libertatea de exprimare, pe care Vanner Collective o inițiază în parteneriat cu Active Watch și Funky Citizens.

Calendarul turneului este: Teatrul Marin Sorescu, Craiova, 9, 10 octombrie /// Teatrul Gong, Sibiu, 12, 13 octombrie /// Fix, Iași, 19, 20 octombrie /// Teatru 74, Târgu Mureș, 26, 27 octombrie /// Vissual, Brașov 30 octombrie /// Teatrul Anton Pann, Râmnicu Vâlcea, 1 noiembrie. Spectacolul s-a jucat deja în septembrie la Auăleu, Timișoara și la Reactor, Cluj Napoca.

Spectacolul „Lemons, Lemons, Lemons, Lemons, Lemons” este montarea textului autorului britanic Sam Steiner. Autorul imaginează o lume în care suntem forțați să spunem mai puțin, folosind doar 140 de cuvinte.

Este o poveste despre ce spunem și cum spunem, despre lucrurile pe care le putem auzi doar în tăcere, despre activism, democrație și libertatea de exprimare; despre cât de puțin ne spunem cu adevărat atunci când avem la dispoziție toate cuvintele. Să alegi să taci când întreaga lume țipă, poate deveni un act de rebeliune în sine. Cuvintele contează. Deja controlați și monitorizați prin gadgeturi, acte de identitate cu cod, rețele sociale, cât de departe suntem de limitarea dreptului de expresie prin cuvânt? Cum comunicăm când inputul personal ne este restricționat? La finalul zilei, câtă importanță dăm cuvintelor? Căci, până la urmă, fără limbaj, cine suntem?

Premiera în România a spectacolului  „Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons.” de Sam Steiner a avut loc pe 26 iulie, la București, în cadrul festivalului Zilele unteatru, ediția a 9-a.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON