Connect with us

Evenimente

Libanul în doliu (audio)

O explozie uriaşă în capitala Beirut a distrus cartierul portului

Published

on

Libanul este în doliu astăzi, după ce o explozie uriaşă în capitala Beirut a distrus cartierul portului şi a provocat haos în tot oraşul. Bilanţul tragic, încă provizoriu: cel puţin 78 de morţi şi aproape 4.000 de răniţi. Decamdată nu sunt informaţii că printre victime s-ar afla şi români, dar sediul ambasadei noastre în capitala libaneză a fost avariat. Costi Dumăscu urmăreşte subiectul şi are toate informaţiile:

Din toată lumea vin mesaje de condoleanţe şi oferte de ajutor. La Bucureşti preşedintele Klaus Iohannis a transmis, pe Twitter, solidaritatea cu poporul libanez, după explozia teribilă de la Beirut. Solidaritate şi din statele vecine. Israelul a propus Libanului ajutor umanitar şi medical în acest moment dificil. Transmite corespondentul RRA, Dragoş Ciocârlan:

Şi în Statele Unite, preşedintele Donald Trump a declarat că americanii sunt pregătiţi să sprijine Libanul. El a spus, într-o conferinţă de presă, că exploziile de amploare din Beirut ar seamăna cu un atentat. Preşedintele a menţionat că experţi militari americani i-au comunicat că ar fi fost vorba de o bombă şi nu de un accident industrial. Ambasada americană la Beirut şi-a sfătuit cetăţenii aflaţi în capitala libaneză să rămână la adăpost şi să poarte mască pentru a se proteja de eventualul fum toxic.

%d blogeri au apreciat: