Connect with us

National

Liberalii vor avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale

Published

on

Rezultatele bune în alegeri, obţinute de PSD şi PNL ca parteneri de guvernare, încep să distanţeze acum cele două partide. Liberalii au confirmat ieri, prin votul unanim al liderilor de filiale, că vor avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale, în persoana preşedintelui partidului Nicolae Ciucă, în timp ce social democraţii şi-ar fi dorit ca un reprezentant al lor să fie susţinut de ambele formaţiuni. În plus, conducerea PNL s-a gândit că ar fi bine ca data scrutinului să fie mutată înapoi, la termen, la iarnă. Motivul ar fi că alegerile ar perturba activitatea didactică, dacă ar fi organizate la început de septembrie, a explicat Nicolae Ciucă:

Propunerea a fost însă respinsă categoric de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. El a transmis că rămân valabile datele stabilite înainte de a se aproba comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale:


Este de aşteptat ca discuţiile să fie reluate în prima şedinţă a coaliţiei, la începutul săptămînii viitoare. Însă, cu toate aceste divergenţe, de ambele părţi a fost exprimată dorinţa de a continua împreună la guvernare.