Connect with us

National

Liderii sindicatelor din educaţie cer salarii majorate, cu 25 la sută, pentru toți angajații: Până nu avem o decizie, nu cedăm. Greva continuă

Published

on

Liderii sindicatelor din învățământ au anunţat, în această seară, după noi negocieri cu Guvernul, că au înaintat solicitările cadrelor didactice, constând în majorarea veniturilor tuturor angajaţilor din educaţie cu 25 la sută, precum şi faptul că salariul unui dascăl debutant trebuie să pornească de la nivelul celui mediu brut pe ţară. ”Sunt liberi să-şi facă calculele necesare”, susţin sindicaliştii, referindu-se la guvernanţi.

Sindicatele din educație nu cedează: greva și protestele continua, până când Guvernul va decide majorarea salariilor. Liderii sindicali au anunțat că au cerut „foarte clar” o majorarare salarială de 25% pentru toți angajații din sistemul de învățământ: „Este interesul lor să vină cu un răspuns într-un timp cât mai scurt dacă vor ca greva să înceteze”.

Pentru vinery, 26 mai, este programată o nouă întâlnire la Guvern, de la care sindicatele așteaptă o decizie clară, conform liderilor sindicali.