Connect with us

Sport

Liga Națiunilor. România – Lituania

Sâmbătă, de la ora 21.45

Published

on

Reprezentativa României dispută penultimul joc din grupa 4 (seria C) a Ligii Națiunilor la Ploiești, de la ora 21:45, în fața Lituaniei. Partida se joacă fără spectatori ca urmare a Deciziei Comisiei de Disciplină a UEFA. Sancțiunea, însoțită și de amendă, a fost acordată pentru scandările rasiste ale fanilor la meciul România – Serbia, de pe Arena Națională. Amenzi au fost acordate și pentru folosirea materialelor pirotehnice, și pentru pătrunderea spectatorilor pe gazon. Este al doilea joc din Liga Națiunilor cu porțile închise, după cel cu Muntenegru, din septembrie, tot la Ploiești.

Tricolorii au nevoie de trei puncte în partida de pe stadionul „Ilie Oană”, contra unei selecționate pe care au învins-o în prelungiri la Vilnius, 2-1, pentru a juca în ultima rundă pentru unul dintre primele două locuri în grupă. Poziționare care le-ar permite accesul în urna a treia valorică la tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2020, pe 2 decembrie, la Dublin.

Pentru a putea încheia grupa din Liga Națiunilor pe prima poziție, naționala noastră are nevoie de două victorii în ultimele două jocuri, atât contra Lituaniei, sâmbătă, cât și în Muntenegru, marți. Cele 6 puncte i-ar asigura cel puțin locul secund. Poziția de lider depinde de rezultatul partidei Serbia – Muntenegru, programată tot sâmbătă, de la ora 16:00.

Dacă Serbia învinge, ar fi nevoie ca aceasta să se încurce în ultima rundă, pe teren propriu, cu Lituania. Dacă va fi egalitate sau va câștiga Muntenegru, cele două victorii ale tricolorilor ar fi suficiente pentru primul loc în grupă.

 

România: Tătărușanu – Cr.Manea, Moți, Săpunaru, Bancu – Cicâldău, P. Anton – Maxim, N. Stanciu, Chipciu – Țucudean;
Rezerve: Pantilimon, Benzar, Toșca, T. Băluță, I. Hagi, G. Pușcaș, Keșeru, Nedelcearu, Deac, Pașcanu, Mitriță;
Selecționer: Cosmin Contra.

Lituania: Setkus – Baravykas, A. Jankauskas, Kilmavicius, Slavickas – Novikovas, Vorobjovas, Zulpa, Silvka, Cernych – Sernas;
Rezerve: Zubas, Bartkus, Janusevskij, Leimonas, Vaitkunas, Kazlauskas, Girdvainis, Petravicius, Kuklys, Valskis, Borobsij, Silenas;
Selecționer: Edgaras Jankauskas.

Meciul va fi condus de o brigadă din Italia care îl va avea la centru pe Marco Guida, 37 de ani. Acesta va fi ajutat de Matteo Passeri și Filippo Meli – asistenți, de Daniele Doveri și Marco Di Bello – adiționali, și Ciro Carbone – al patrulea oficial. În actualul sezon, Guida are două partide arbitrate în Europa League: Rosenborg – Leipzig 1-3 și Standard – Krasnodar 2-1.

 

CLASAMENTUL GRUPEI:

1. Serbia 4 5-2 8p
2.Muntenegru 4 6-3 7p
3.ROMÂNIA 4 4-3 6p
4.Lituania 4 2-9 0p
Continue Reading
%d blogeri au apreciat: