Connect with us

Fapt divers

LISTA şefilor de companii care au fumat marijuana

Ei au admis că au fumat marijuana sau s-au pronunţat deschis în favoarea legalizării acesteia!

Published

on

Personalităţi marcante ca Oprah Winfrey sau Michael Bloomberg au dat de înţeles că a fost un episod care ţine de trecut, în vreme ce veterani ca Hugh Hefner sau George Zimmer sunt cunoscuţi pentru pasiunea de o viaţă în ceea ce priveşte acest drog recreaţional, scrie Mediafax.

Unul dintre cei mai bogaţi afacerişti din lume, Bill Gates nu a dorit să lămurească problema consumului personal, în ciuda speculaţiilor care îl plasează printre cei mai faimoşi utilizatori. A fost însă, în trecut, sincer în privinţa LSD. Întrebat într-un interviu acordat Playboy în 1994 despre zvonurile cum că nu ar fi străin de consumul acestui drog, Gates nu a negat, dar a susţinut faptul că în tinereţe a făcut unele lucruri pe care nu le-a continuat mai târziu. Generaţia tânără din Silicon Valley pare a fi cucerită în număr mare de cannabis, potrivit declaraţiilor lui Mark Johnson, personalitate din industria IT.
Hugh Hefner
Hugh Hefner, fondatorul Playboy, militează deschis încă din 1970 pentru legalizarea marijuana. El a fost citat într-o carte despre istoria mişcării de legalizare ca susţinând că marijuana i-a deschis “lumea simţurilor” şi că l-a ajutat să descopere o nouă dimensiune a sexualităţii.
Michael Bloomberg
Fostul primar al oraşului New York şi CEO al trustului media Bloomberg. “Bineînţeles că am fumat. Mi-a şi plăcut”, a declarat el în 2001, afirmaţie care l-a făcut să devină în 2002 protagonistul principal al reclamelor pro-marijuana. Odată cu mandatele de primar, Bloomberg şi-a revizuit însă poziţia.
Richard Branson
Richard Branson, fondatorul Virgin Group, a mers cel mai departe. El s-a declarat gata să investească în industria marijuana dacă acest lucru ar fi legal. El a dezvăluit că a învăţat să ruleze ţigări de cannabis de la faimosul chitarist al trupei Rolling Stones, Keith Richards, cunoscut drept un “expert” în materie.
Oprah Winfrey
Starul TV, în prezent CEO al Harpo Productions şi al Oprah Winfrey Network, nu a avut niciodată o poziţie publică în privinţa legalizării acestui drog. Ea a recunoscut însă de două ori în emisiuni televizate că a fumat marijuana în trecut.
George Zimmer
Fondatorul şi fostul CEO al Men’s Wearhouse a declarat la CNBC luna trecută că a fumat cannabis în mod regulat în ultimii 50 de ani. Omul de afaceri este un suporter declarat al legalizării consumului de marijuana în scopuri recreaţionale şi este de aşteptat că va milita pentru această cauză în statul California.
John Sperling
John Sperling, fostul CEO al Universităţii din Phoenix, care a murit anul trecut la vârsta de 93 de ani, a fost un alt binecunoscut promotor al consumului de cannabis. Diagnosticat cu cancer de prostată, acesta a reuşit să învingă boala şi a susţinut că faptul că a fumat marijuana l-a ajutat să suporte mai uşor efectele secundare ale tratamentului. Personaj excentric, Sperling a ajuns în prima pagină a ziarelor şi pentru tentativele nereuşite de a-şi clona câinele.
Mark Johnson
Un alt CEO care a făcut senzaţie cu opiniile sale pe tema marijuana este Mark Johnson, şeful Descartes Labs, o companie din industria IT. Pe când era CEO al Zite, a declarat pentru Bloomberg că practic aproape toată lumea din Silicon Valley fumează cannabis, fără vreun impact negativ asupra productivităţii.
La rândul său, Bill Gates a declarat că a votat în favoarea legalizării marijuana la referendumul din 2012 din statul Washington pe motiv că o asemenea măsură ar fi un “experiment” interesant. El a refuzat să declare dacă este sau a fost un consumator, deşi în 1994 a recunoscut că a luat LSD în tinereţe.
Nu doar şefii de companii au avut curajul de a recunoaşte că ar fuma iarbă. În SUA şi politicienii au început să fie sinceri pe această temă. O altă personalitate de prim-plan din SUA care a recunoscut că a fumat marijuana este Jeb Bush, candidat la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale americane, noteaza Mediafax.