Connect with us

National

Lista țărilor din ”zona galbenă”, pentru care România impune carantină de 14 zile

Published

on

Institutul Național pentru Sănătate Publică a publicat lista actualizată a țărilor, pe care România le consideră din „zona galbenă”. Cetățenii care vin din aceste țări trebuie să stea în carantină, timp de 14 zile, la sosirea în România. Măsura intră în vigoare de luni, 3 august.

Țările considerate de România în „zona galbenă” (carantină 14 zile): Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia și Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Eswatini, Guineea Ecuatorială, Honduras, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Irak, Israel, Kazahstan, Kîrgîzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Singapore, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Restul statelor, care nu apar pe „lista galbenă”, întocmită de România, se consideră că sunt în „zona verde” și, prin urmare, nu sunt niciun fel de restricții, la intrarea în România, pentru cetățenii care vin din aceste țări.

Institutul Național de Sănătate Publică actualizează această listă, săptămânal, în fiecare zi de luni.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: