Connect with us

National

Litoral/Zeci de mii de turiști, așteptați cu prețuri mai mari, de 1 Mai și Paște

Published

on

Zeci de mii de turiști, așteptați la mare, de 1 Mai. Prețurile pe litoral vor fi mai mari în acest sezon

Zeci de mii de oameni sunt așteptați să anime plajele și hotelurile de la mare, în zilele libere de 1 Mai și de Paște, când pe litoral începe sezonului estival. Mamaia Nord și Vama Veche se află, ca de fiecare data, în topul preferințelor, iar camere libere încă mai sunt disponibile. Sezonul pornește cu o nouă taxă pentru organizatoriii de concerte și festivaluri pe plajă, iar costurile se vor regăsi, cel mai probabil, în buzunarul turiștilor. 

Conform estimărilor touroperatorilor, peste 80.000 de turiști vor ajunge la mare, în zilele libere. 200 de hoteluri vor fi deschise de 1 Mai și de Paște, mult mai multe decît în anii trecuți,iar experții se așteaptă ca acestea să fie ocupate la capacitate maximă, dacă și vremea va fi frumoasă.

Din păcate însă, nu toate plajele vor fi amenajate, mai ales cele nou înființate prin înnisipare, care nu au încă proprietar, pentru că nu a fost încă organizate licitațiile. Acest lucru înseamnă că nu peste tot vor putea fi amenajate beach baruri sau toalete și nici nu vor amplasate șezlonguri, mese și umbrele.