Connect with us

National

Litoralul românesc va avea peste 50 de hectare de plajă nouă

Published

on

Litoralul românesc va avea, la începutul acestei veri, aproape 53 de hectare de plajă nouă, pe o lungime de 6.950 de metri liniari, anunţă Administraţia Naţională „Apele Române”, pe pagina sa de Facebook.
„Operaţiunile de înnisipare, pe plaja din Mamaia, sunt în toi. Cel mai mare proiect, din ultimii 50 de ani, în valoare de peste 800 de milioane de euro, este în plină derulare. El este implementat de instituţia noastră, prin Apele Române Dobrogea-Litoral, de-a lungul întregului litoral românesc, de la nord la sud, pe 11 zone, timp de trei ani, adică până în anul 2023. (…) La începutul acestei veri, situaţia în cifre va arăta astfel: aproximativ 53 de ha de plajă nouă; pe o lungime de 6.950 de metri de liniari; circa 4,5 de milioane de metri cubi de nisip, folosiţi la înnisipare”, menţionează reprezentanţii instituţiei.
În următorii trei ani, alte 11 sectoare de plajă vor fi extinse, cu peste 200 de hectare. Este vorba despre stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie – în etapa I şi plajele Costineşti, Olimp, Jupiter – Neptun, Balta Mangalia – Venus – Aurora, Mangalia – Saturn, 2 Mai – în etapa a II-a, potrivit Ministerului Mediului.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: