Connect with us

Muzica si film

Little Richard, unul dintre pionierii rock and roll-ului, a murit la vârsta de 87 de ani

Published

on

Little Richard, unul dintre pionierii americani ai rock and roll-ului, cunoscut pentru hituri antrenante ca „Tutti Frutti’ sau „Long Tall Sally’ şi pentru prezenţa sa scenică extravagantă, a murit astăzi la vârsta de 87 de ani, a declarat fiul acestuia pentru revista Rolling Stone, potrivit AFP. Cauza decesului acestei legende a muzicii americane nu este pe moment cunoscută.

Cu vocea sa profundă, Little Richard – pe numele său real Richard Wayne Penniman – a fascinat o generaţie întreagă şi a inspirat nenumăraţi artişti. Alături de Chuck Berry şi Fats Domino, el a contribuit la metamorfoza blues-ului. În plus faţă de aceşti doi contemporani mai moderaţi, Little Richard a dat rock and roll-ului un aer de scandal, cu cămăşile sale excentrice, coafura sa înaltă de 15 centimetri şi mustaţa sa extrem de subţire.

Influenţa sa asupra scenei muzicii a fost considerabilă. Atât The Beatles cât şi The Rolling Stones au cântat la începutul carierei în deschiderea concertelor sale, iar tânărul Jimi Hendrix a debutat ca muzician în trupa sa.

AGERPRES