Connect with us

Rubrici

Locul în care trăim

Published

on

La marginea localității Desa, lângă municipiul Calafat, în mijlocul unui câmp de nisip, sute de animale primesc o a doua șansă la viață. Abuzate într-n mod greu de imaginat, împușcate, legate de copaci pentru a fi mâncate de câini, cu urechile tăiate sau lovite cu toporul, cai, măgăruși, vaci, capre, oi, câini și pisici își găsesc liniștea și uneori vindecul la Adăpostul „Măriuța”, de la Desa.

Din anul 2015, când a înființat Asociația pentru protecția animalelor „Măriuța”, Daniela Popovici este îngerul acestor necuvântătoare. Ea încearcă să schimbe lumea și să ne facă să respectăm toate formele de viață.

La Desa am gasit-o și noi, echipa Radio Oltenia Craiova. Am aflat poveștile halucinante din spatele fiecărui caz și am rămas impresionați de puterea acestei femei de a lupta cu o lume întreagă și de dorința de viață a fiecărui rezident al adăpostului.

Vă invităm mâine, la ora 11:40, să aflați întreaga poveste; astăzi doar vă fac cunoștință cu Cartuș, un mânz împușcat în gât pe un cîmp de lângă Desa, Joița, o văcuță salvată din drumul spre abator și Rafaelo, un măgăruș căruia i-au fost tăiate urechile pentru distracția unor brute. Și dacă vă întrebați ce s-a întâmplat cu cei care au maltratat aceste animale, răspunsul îl intuiți:  NIMIC!

Daniela Popovici:

Realizator: Andrada Cojocaru.

%d blogeri au apreciat: