Connect with us

National

Loteria vaccinării

Published

on

Toate persoanele vaccinate cu schemă completă și care dețin certificat digital al UE privind COVID-19 pe baza Codului Numeric Personal (CNP) pot participa la Loteria Vaccinării, începând cu data de 30 septembrie 2021 ora 12:00, informează Ministerul Sănătății.

Înscrierea persoanelor pentru Loteria Vaccinării se realizează pe portalul https://certificat-covid.gov.ro. După generarea certificatului de vaccinare, persoanele eligibile au opțiunea de a se înscrie la loterie prin parcurgerea următoarelor etape:

  • Confirmați că ați citit și sunteți de acord cu Regulamentul Loteriei.
  • Confirmați acordul de publicare a datelor personale pe site-urile instituțiilor organizatoare.
  • Vă înscrieți la Loteria Vaccinării. După parcurgerea celor trei pași, veți primi un e-mail de confirmare a înscrierii, în care se va regăsi și numărul unic de participare.

Serviciul de Telecomunicații Speciale va publica în fiecare zi de vineri, ora 12:00, pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro, ultimul număr alocat, în vederea organizării extragerilor de către Loteria Română.

Potrivit Ministerului Sănătății, se consideră schemă completă, efectuarea a două doze pentru tipurile de vaccin Pfizer, Moderna și Astra Zeneca sau o singură doză pentru vaccinul Johnson&Johnson. Dacă aveți deja generat certificatul de vaccinare pentru schema completă (1/1, 2/2), înscrierea la Loteria Vaccinării se face din interfața de vizualizare a certificatului (Secțiunea „Listă certificate”).

Înscrierea se poate realiza individual, de către persoana vaccinată, sau de orice altă persoană care are dreptul să genereze certificatul în numele persoanei vaccinate.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: