Connect with us

International

Luare de ostatici in Bangladesh, intr-un local de lux frecventat de straini

Stat Islamic revendica si anunta morti, autoritatile neaga.

Published

on

Politia din Bangladesh a luat cu asalt, in aceasta dimineata, un restaurant din capitala Dhaka, unde erau tinuti zeci de ostatici, in urma unui atac de vineri seara, revendicat de Statul Islamic.

Sase dintre atacatori ar fi fost ucisi, altii capturati si 14 ostatici eliberati, arata surse citate de presa, informatia nefiind confirmata oficial.

Mai multi barbati inarmati au atacat un local de lux, Holey Artisan Bakery, aflat in zona diplomatica a orasului Dhaka, vineri noaptea tarziu, si au luat aproximativ 20 de ostatici, inclusiv cetateni straini, informeaza Reuters.

Cel putin doi politisti au murit in incercarea de a patrunde in localul de lux pentru a ii elibera pe ostatici. Un ofiter de politie a spus ca atunci cand au incercat sa intre in local, au fost intampinati cu o ploaie de gloante si de grenade, atacatorii fiind foarte bine inarmati.

Desi mai multe surse indica 20 de ostatici, oficial acest numar nu a fost confirmat. De asemenea, este neclar cati cetateni straini si de ce nationalitati s-au aflat printre ostatici. Diferite surse spun ca ar fi vorba de cetateni italieni, indieni si japonezi.

Ambasada Statelor Unite la Dhaka a anuntat ca toti americanii care lucreaza la misiunea diplomatica sunt in siguranta.

 

Sursa: ziare.com