Connect with us

Evenimente

Lucrări de reparaţii ilegale si licitatii simulate in Mîrșani

10 doljeni in spatele gratiilor dupa perchezitiile de ieri.

Published

on

În urma celor 12 percheziții din dimineața zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au fost reținute 10 persoane bănuite de comiterea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, uzurparea funcţiei şi infracţiuni de fals.
         
În urma audierilor şi coroborării acestora cu probatoriul deja administrat în cauză, s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore faţă de inculpaţii: G.CONSTANTIN, 67 de ani, din Mîrșani, R.LAURENŢIU,35 de ani, Mîrșani, G.MARCEL,60 de ani, Craiova, A.CONSTANŢA, 63 de ani, Mîrșani, D.MARIOARA, 55 de ani, din localitatea Mîrșani, C.TUDOR, 46 de ani,din comuna Mîrșani, T.MĂDĂLINA,34 de ani, Craiova, T.MARCEL, 62 de ani, Craiova, M.DANIELA, 50 de ani, Craiova și B.PAUL, 47 de ani, Craiova.
        
  Din cercetările efectuate de polițiști și procurori a rezultat că, în perioada 2010 – 2014, reprezentanţii legali ai unei instituții publice din comuna Mîrșani au încheiat contracte de achiziţii lucrări de reparaţii la diferite obiective, alimentare cu apă, concesionarea unor suprafeţe de teren, pietruire drumuri, fără respectarea condiţiilor legale şi au aprobat plata unor operaţiuni neexecutate ori supraevaluate. Activitatea infracţională s-a derulat cu complicitatea proiectantului şi a celor doi diriginţi de şantier, precum şi a executanţilor lucrărilor enumerate.
       
   În aceleaşi condiţii s-a procedat şi în cazul unei școli din localitate unde, prin simularea procedurii de licitaţie, a acordat un societăţi lucrări de reparaţii, aprobând situaţii de plată pentru lucrări supraevaluate.
          Prejudiciul total creat în cauză se ridică la suma de 325.510 lei care a fost recuperat în totalitate prin restituirea unor sume de către inculpaţi, respectiv 160.000 lei, dar şi prin măsuri asiguratorii faţă de bunuri imobile aparţinând acestora.
 
          Astăzi, cei 10 inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunerea de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatelor de arestare preventivă.