Connect with us

International

Ludovic Orban, la Conferinţa internaţională de Securitate de la München

13-16 februarie

Published

on

Prim-ministrul Ludovic Orban participă, în perioada 13-16 februarie 2020, la Conferinţa internaţională de Securitate de la München, ajunsă anul acesta la cea de-a 56-a ediţie (Munich Security Conference/MSC 2020).
Evenimentul reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare – şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai conducerilor organizaţiilor internaţionale şi regionale, inclusiv ai Uniunii Europene şi NATO.

În acest context, premierul Ludovic Orban are programate întrevederi cu omologi din mai multe state, precum şi cu reprezentanţi de vârf ai comunităţii de afaceri.

Participarea delegaţiei române la Conferinţa internaţională de Securitate de la München reprezintă o oportunitate de a promova profilul României ca stat membru al NATO şi UE, partener strategic al SUA, profund angajat în consolidarea construcţiei europene şi a liantului transatlantic.

Agenda premierului Ludovic Orban include participarea la dineul de stat oferit de prim-ministrul Landului Bavaria, Markus Soder, precum şi susţinerea unei intervenţii, alături de reprezentanţi ai instituţiilor UE şi omologi europeni, la un panel pe tema „Viitorului Uniunii Europene”.

Din delegaţia care îl însoţeşte la München pe premierul Ludovic Orban fac parte ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Ion Oprişor, alături de ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu.

Conferinţa de la München reprezintă o importantă platformă de dezbateri, cu caracter informal, a temelor majore de pe agenda internaţională, circumscrise domeniului securităţii, precum şi un prilej pentru politicienii europeni de a consolida legăturile cu reprezentanţi de nivel din SUA, Africa, Asia Centrală, şi Orientul Mijlociu.

%d blogeri au apreciat: