Connect with us

Regional

„Luna securității cibernetice” la biblioteca Aman

Published

on

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” , din Craiova, marchează luni, 26 octombrie 2020, „Luna securității cibernetice” prin organizarea a două acțiuni dedicate promovării securității în mediul online.

La prima întâlnire, programată la ora 13:20, participă elevi de la Școala Gimnazială Particulară „Ethos”, iar la cea de a doua, programată la ora 15:00, participă elevi de la Școala Gimnazială Crușeț, din județul Gorj. Acțiunile se vor desfășura pe platforma online Zoom.

Copiilor le vor fi  prezentate câteva dintre cele mai eficiente metode de protejare în spațiul online. Vor fi abordate subiecte precum: securizarea conturilor și a informațiilor disponibile pe rețelele de socializare, prevenirea bullying-ului online, respectiv conștientizarea riscului de a interacționa cu persoane cu identitate îndoielnică sau necunoscută. Totodată, în vederea combaterii fenomenului știrilor false, vor fi analizate modalitatea și rapiditatea cu care circulă informația în mediul online, precum și tehnicile de verificare prealabilă a știrilor și a tuturor celorlalte elemente, anterior promovării acestora.

%d blogeri au apreciat: