Connect with us

International

MAE. Atenționări de călătorie

Published

on

În Grecia este risc ridicat de incendii de vegetaţie şi temperaturi de peste 40 de grade Celsius în acest weekend. Potrivit unei atenţionări emise de Ministerul român al Afacerilor Externe, Serviciul de protecţie civilă din Republica Elenă a instituit cod roşu pentru astăzi pentru următoarele regiuni: Attica, Grecia centrală, Peloponez, Laconia şi Insulele Evia şi Kythira.

În Serbia că până marţi este în vigoare un cod portocaliu de caniculă pentru întreg teritoriul ţării, fiind prognozate temperaturi cuprinse între 34 şi 38 de grade Celsius. Autorităţile sârbe avertizează cu privire la disconfortul termic, la posibilitatea apariţiei unor disfuncţionalităţi în reţeaua electrică, precum şi la riscul de incendii.

O avertizare de caniculă a fost emisă şi pentru Croaţia.

Ministerul de Externe recomandă consultarea paginii sale de internet şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ULTIMA ORĂ

National4 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional6 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional7 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional7 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional7 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional7 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National13 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON