Connect with us

Regional

„Maestru şi ucenic” la Orșova

Mai mulţi creatori populari din Olt se vor afla la Orşova.

Published

on

Mai mulţi creatori populari din judeţul Olt se vor afla, timp de o săptămână, la Orşova, unde vor participa la cea de-a doua ediţie a Taberei inter-regionale de meşteşuguri Maestru şi ucenic”. Pe durata taberei, creatorii populari îşi vor arăta talentul chiar pe străzile oraşului-gazdă, sub ochii trecătorilor.

În perioada 7-13 septembrie, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, în colaborare cu Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt şi al Primăriei municipiului Orşova, organizează cea de-a doua ediţie a Taberei inter-regionale de meşteşuguri Maestru şi ucenic”. La această tabără vor participa mai mulți creatori populari din judeţul Olt, dar şi Mehedinţi.

„Pe durata acestei tabere ajunsă la a doua ediţie vor avea loc expozitii stradale şi ateliere deschise, întâlniri între meşterii populari din cele două zone etno-folclorice, precum şi întâlniri cu reprezentanţii unor organizaţii care se ocupă cu programe de finanţare pentru zona rurală în încercarea de a găsi unele programe de finanţare pentru continuarea practicării meşteşugurilor, dar şi a dezvoltării atelierelor. În felul acesta poate apărea posibilitatea intrării într-un circuit turistic benefic atât pentru oameni, cât şi pentru zonele respective”, a declarat Valeriu Ciurea, referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: