Connect with us

Evenimente

MAI nu va dezvalui identitatea membrilor trupei Carla’s Dreams!

Jurnalisti rusi au facut publice imagini cu membrii trupei fara machiaj si le-au dezvaluit si numele adevarate.

Published

on

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că nu va face publică identitatea membrilor trupei Carla’s Dreams, în condițiile în care există solicitări în acest sens și având în vedere că datele cu caracter personal în România sunt protejate de lege, scrie agerpres.ro

Reprezentanții MAI susțin, într-o postare pe Facebook de miercuri, că informațiile cu privire la o anumită persoană au caracter personal, iar din acest motiv numelor membrilor formației Carla’s Dreams nu vor fi dezvăluite.

‘Am fost întrebați dacă putem să confirmăm identitatea membrilor trupei Carla’s Dreams din fotografiile recent apărute în spațiul virtual. Vă spunem că informațiile referitoare la o persoană (nume, imagine, adresă, informații bancare, informații medicale etc.) sunt date cu caracter personal, iar în România legea protejează dreptul la viața intimă, familială și privată a tuturor persoanelor’, menționează oficialii MAI.

În schimb, autoritățile române dau asigurări că ‘membrii trupei Carla’s Dreams au intrat în România pe baza unor documente valabile…deci au identitate’.

De altfel, MAI invită românii să se bucure de muzica formației Carla’s Dreams, indiferent dacă identitatea acestora este cunoscută sau nu.

Pe un portal rusesc au fost publicate recent fotografii cu membrii trupei din Republica Moldova în care aceștia nu au fețele acoperite sau pictate, așa cum și-au obișnuit aceștia fanii în ultimii ani. Mai mult, jurnaliștii ruși au prezentat și numele membrilor formației.

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a criticat modul în care au acționat jurnaliștii ruși, apreciind că faptul că membrii formației, care a cunoscut un succes rapid în ultimii ani în Republica Moldova și România, având zeci de milioane de vizualizări pe Youtube, își acopereau fețele și își ascundeau identitatea este o dovadă de modestie și reprezenta farmecul formației. Chirtoacă a amintit că dezvăluirea paparazzilor ruși pare a fi o răzbunare față de faptul că zilele trecute un prezentator TV din Rusia i-a spus solistului că trupa lor cântă în limba „moldovenească”, acesta corectându-l și spunându-i că, pe lângă rusă și engleză, trupa lor cântă în limba română.

Primarul Chișinăului a mai spus că atitudinea jurnaliștilor ruși denotă lipsă de respect, nu numai pentru artiștii de la Carla’s Dreams, ci și față de fanii acestora din Republica Moldova și România.