Connect with us

National

MAI răspunde criticilor că forțele de ordine au scăpat situația de sub control

Published

on

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a susținut,astăzi, o declarație de presă prin care a răspuns criticilor unor persoane care au încercat, în ultimele zile, să “acrediteze ideea că lucrurile nu sunt suficient gestionate și că polițiștii și jandarmii ar putea scăpa situația de sub control”. Monica Dajbog a spus că structurile MAI au acționat pentru a reduce riscurile produse de aglomerările de oameni.

“Conducerea MAI vrea să adreseze mulțumiri efectivelor care au acționat în ultime zile pentru protejarea cetățenilor din întreaga țară într-un context extrem de dificil.

Structurile MAI sunt întotdeauna acolo unde este nevoie pentru a proteja cetățenii. Fie că vorbim de mitinguri ad-hoc, de evenimente sportive, culturale, religioase, de evenimente private sau alte tipuri de procesiuni.

Fiecare aglomerare de oameni presupune anumite riscuri, dar, de fiecare dată, strucuturile MAI au acționat astfel încât să reducă aceste riscuri iar oamenii să nu aibă de suferit.

Așa cum știți, în ultimele zile, în spațiul public, structurile MAI au fost ținta unor critici, anumite persoane încercând să acrediteze ideea că lucrurile nu sunt suficient gestionate și că polițiștii și jandarmii ar putea scăpa situația de sub control.

În ciuda criticilor din spațiul public, efectivele MAI au demonstrat că au capacitatea de a gestiona efectiv situația și datorită modului în care au acționat nu s-a produs niciun incident semnificativ”, a afirmat Monica Dajbog.

Purtătorul de cuvânt a mai transmis că angajații Ministerului “au luat măsuri graduale și concrete de prevenire, astfel încât astăzi să nu vorbim de victime omenești, de scandaluri sau de tulburarea gravă a ordinii publice”.

„Jandarmeria și Poliția au la îndemână metode specifice pentru a ajunge la un rezultat bun.

Criticile din spațiul public pot fi constructive, dacă sunt realizate cu bună credință. Întotdeauna ne-am autosesizat, dacă a fost necesar.

Ordinea publică a fost păstrată și nu am avut situații de risc pentru oameni, ceea ce demonstrează că polițiștii și jandarmii și-au făcut datoria. Persoanele care nu au respectat reglementările legale au fost, desigur, sancționate.

Suntem aici pentru a proteja cetățenii României și nu vom tolera încălcarea legilor”, a transmis Monica Dajbog, de la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Digi 24

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON