Connect with us

National

Mai sunt câteva zile până când intră în vigoare noile reduceri la energie

Published

on

Sursă imagine: unsplash.com/Mykola Makhlai

Reducerile ar trebui să aducă facturi mai mici la gaze şi curent, dar disputele din coaliţie pe această temă continuă. La prima şedinţă de guvern din această săptămână, executivul a decis ca noua schemă de plafonare şi compensare să se aplice doar pentru februarie şi martie.

PSD a spus însă ieri că nu e mulţumit de formulă şi că ar fi trebuit ca ordonanţa de urgenţă să se aplice şi pentru luna aceasta. Social democraţii au avut şi acuzaţii la adresa liberalilor că ar fi liberalizat piaţa energiei când nu trebuia. Răspunsul avenit de la fostul premier PNL, Florin Câţu care le-a transmis că ar putea să stea în Opoziţie din nou. Disputa ar putea fi tranşată în Parlament. Cătălin Purcaru a urmărit subiectul:

Potrivit ordonanţei de urgenţă, de la 1 februarie, tarifele sunt plafonate la niveluri mai mici decât acum. Adică, pentru toţi consumatorii casnici, la curentul electric, scade plafonul de la 1 leu la 80 de bani pe kW oră, iar pentru gazele naturale, de la 37 de bani pe kW la 31 de bani, indiferent de cât consumă. Iar dacă reduc consumul beneficiază şi de compensări. De exemplu la curent, la un consum mai mic de 500 de Kw lunar tariful se reduce la 68 de bani pentru un kilowat oră.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: