Connect with us

National

Majorarea pensiilor cu 12,5%, și aplicarea ajutoare de sprijin nu vor generaliza dezechilibre bugetare 

Reprezentanții guvernului dau asigurări că majorarea cu 12,5 la sută a pensiilor şi aplicarea tuturor măsurilor de sprijin agreate de coaliţia de guvernare – NU vor genera dezechilibre bugetare

Published

on

bank blur business buy

Reprezentanții guvernului dau asigurări că majorarea cu 12,5 la sută a pensiilor , începând cu 1 ianuarie , şi aplicarea tuturor măsurilor de sprijin agreate de coaliţia de guvernare – NU vor genera dezechilibre bugetare .

Premierul Nicolae Ciucă a explicat faptul că decizia privind procentajul creşterii pensiilor a fost luată după ce au fost făcute toate calculele şi a reieşit că vor exista fondurile necesare:

Am luat toate aceste decizii pe baza datelor și este o măsură sustenabilă. Nu ne putem permite ca deciziile pe care le luăm să avem riscuri mai mari decât sunt create de actualul context. Deci decizia este sustenabilă, sunt bani, nu am luat decizia până ce nu am avut fiecare bănuț în față.

Pe lângă majorarea de 12,5 la sută , Guvernul va acorda ajutoare financiare suplimentare celor cu pensii mici şi va menţine şi voucherele de 50 de euro pentru alimente în cazul persoanelor cu venituri reduse.

De asemenea – conform acordului partenerilor din coaliţia la putere – vor indexate cu rata inflaţiei alocaţiile pentru copii , vor fi mărite pensiile veteranilor şi văduvelor veteranilor de război, iar persoanele cu handicap vor primi a 13-a indemnizaţie.