DE ACTUALITATE

Manifestari de Ziua Europei

Centrul de Informare EUROPE DIRECT Craiova, structură găzduită de Asociaţia „Mereu pentru Europa”şi Şcoala Gimnazială Ion Ţuculescu Craiova au sărbătorit astăzi.

Evenimentul, ajuns la a 10-a ediţie, se desfășoară sub genericul „Micul cetăţean european” şi a început la ora 10:00, la Şcoala Gimnazială Ion Ţuculescu.

Manifestarea, menită să stârnească interesul către valorile europene, a fost organizată pe secţiuni de vârstă, fiind adresată şcolarilor şi preşcolarilor. Aceştia au participat, pe clase, la jocuri şi concursuri tematice, după cum urmează:

  • Concurs de referate: „România în Europa” şi „9 Mai – Ziua Independenţei” – câştigător: clasa a VII-a B (prof. de istorie Oana Vişan);
  • Concurs de întrebări şi răspunsuri „Micul cetăţean european” – câştigător: clasa a IV-a A (învăţător Călin Ion);
  • Concursul Să culegem roadele Europei, în care participanții au format echipe de câte 10 și s-au așezat în șir, unul în fața celuilalt, având între ei câte un balon (în total 9 baloane), astfel încât a rezultat un “lanţ de participanți” uniți prin baloane. Aceștia au avut de parcurs un traseu, în timp de 10 minute, fără ca baloanele să cadă dintre ei. Pentru a le susține în echilibru ei au avut voie să folosească orice modalitate și orice parte a corpului, mai puțin mâinile. Pe acest traseu, aceștia au trebuit să “culeagă” ilustrații cu relevanță europeană (personalități, clădiri, monumente, locuri), bineînțeles, cu grijă pentru a nu scăpa baloanele, în caz contrar urmând să fie penalizaţi. Câştigător a fost echipajul din clasa a V-a B.
  • Concursul Vânătoarea de comori, în care participanții trebuiau să găsească pe baza unor indicii sub forma unor ghicitori, comorile ascunse în curtea şcolii. Acestea, la final, îmbinate, urmau să formeze câte o propoziţie ce reprezenta un drept al copilului, aşa cum este reglementat de Convenția asupra Drepturilor Copilului. Câştigător a fost echipajul din clasa a VII-a B. Evenimentul s-a înscris în seria de întâlniri pe care Centrul de Informare Europe Direct Craiova le are în mod constant cu elevii şi studenţii pentru a-i pregăti pentru integrarea pe piața europeană.
  • Toţi elevii participanţi au fost recompensaţi cu premii ce au constat în tricouri, rucsaci, căşti audio, cărţi, reviste şi diplome, întreaga sărbătoare fiind situată sub semnul bucuriei, creativităţii, implicării, prieteniei şi colaborării.

 

 

%d blogeri au apreciat: