Connect with us

Regional

Manifestări dedicate comemorării victimelor Deportării din Transnistria

Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj, organizează manifestări dedicate comemorării victimelor Deportării din Transnistria.

Published

on

Miercuri, 13 septembrie 2017, Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj, organizează o serie de manifestări dedicate comemorării victimelor Deportării și de cinstire a memoriei eroilor care au reușit, prin acțiuni pline de curaj să salveze numeroase familii de cetățeni români de etnie romă, de la deportarea din Transnistria.
La 13 septembrie 1942, numeroase familii de cetățeni români de etnie romă din judetul Dolj erau ridicate și deportate în Transnistria. Spre aducere aminte, pentru ca istoria să nu mai repete atrocități ale oamenilor împotriva oamenilor, să aducem un pios omagiu celor care nu mai sunt.

Programul manifestărilor este următorul:
Ora 10:30 – Biserica Madona Dudu – slujbă de pomenire a celor dispăruți în timpul deportării și Te Deum în  memoria eroilor PARNICA BĂDULESCU, MICLESCU VASILE – NETINAV și SERDARU NICOLAE.

Ora 13:00 – Sala Mare de Ședinte a Consiliului JudeȚean Dolj – Simpozionul Lacrimi țigănești pe rugul deportării – cu participarea reprezentanților autorităților locale și județene, Universității din Craiova și a altor instituții și ONG-uri, reprezentanți ai altor minorități etnice.

Ora 17:00 – Muzeul de Artă – Concert Omagial al Operei Române Craiova, în memoria victimelor deportării.

Informațiile ne-au fost furnizate de Romeo TIBERIADE, președinte Partida Romilor PRO EUROPA Sucursala Dolj

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: