Connect with us

National

MApN: Crește nivelul de remunerare pentru rezerviștii militari

Published

on

Ministerul Apărării Naționale (MApN) anunță că Guvernul a aprobat modificarea legii privind Statutul rezerviștilor militari, care va duce la creșterea atractivității serviciului militar, în calitate de rezervist, prin majorarea nivelului de remunerare şi prin eliminarea unor obligaţii.

Potrivit unui comunicat al MApN, în noul proiect de lege, la indemnizația de instalare se vor adăuga gradaţiile şi solda de comandă. De asemenea, cuantumul remuneraţiei, acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, se va mări la 30la sută din solda de funcţie, la care se va adăuga solda gradului deţinut.

O altă modificare este abrogarea, din textul iniţial, a articolului care prevedea obligativitatea anunţării părăsirii localităţii de domiciliu sau a deplasării în străinătate, respectiv rezilierea contractului pentru plecări în străinătate, pe o perioadă mai lungă de 60 de zile.

De asemenea, se elimină obligativitatea restituirii cheltuielilor efectuate pentru recrutare şi selecţie, în situaţia în care cei în cauză nu doresc să semneze angajamentul sau contractul, respectiv cărora le încetează contractul din motive imputabile lor.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: