Connect with us

National

Maratonul Bucureștiului sprijină cauza „Griviţa 53 – Primul teatru construit împreună”

Bugetul necesar pentru construirea teatrului este de un milion de euro.

Published

on

         Mii de iubitori ai sportului sunt aşteptaţi şi astăzi să participe la Maratonul Internaţional care se desfăşoară în Capitală. Organizatorii speră ca astăzi să fie obţinut un nou record. Competiţia susţine şi o interesantă iniţiativă culturală. Două echipe, formate din cunoscuţi actori, sportivi de performanţă, oameni de litere şi cultură, vor alerga pe o distanţă de zece kilometri pentru a susţine ideea regizoarei Chris Simion-Mercurian, ea însăşi participantă la cursă. I se alătură, între alţii: Claudiu Bleonţ, Mihai Covaliu şi Laura Badea.

Chris Simion

Chris Simion

De altfel, Chris Simion a vândut casa bunicii sale pentru a cumpăra terenul pe care va fi construit teatrul care se va numi Griviţa 53. Bugetul necesar pentru construirea teatrului este de un milion de euro. Perioada realizării proiectului este de trei ani. Primul an este dedicat strângerii de fonduri, iar următorii doi ani pentru construcţie. Este însă mult mai mult decât o construcţie, spune ea.

„Este vorba despre a clădi o comunitate, un spirit al responsabilităţii faţă de cultură, un spaţiu artistic nou de care Bucureştiul are atâta nevoie”.

Pentru acest demers este nevoie de implicare civică, susţin organizatorii, care vă invită să aflaţi povestea de la început pe pagina de internet grivita53.ro.

 

foto: Diana Mironica