DE ACTUALITATE

Marcă poștală, dedicată poetului Mihai Eminescu

15 iunie, data trecerii în neființă a poetului național Mihai Eminescu, a fost un prilej pentru Romfilatelia de a introduce o emisiune de mărci poștale, dedicate împlinirii a 131 de ani de la acel moment. Este vorba despre două timbre ale emisiunii „Mihai Eminescu, poet al credinţei neamului românesc”, cu valoarea nominală de 8,50 lei.

 „Pe unul dintre acestea se regăseşte un bust al lui Mihai Eminescu, aflat în curtea Mănăstirii Putna, alături de imaginea mănăstirii. Celălalt timbru este ilustrat cu un detaliu al statuii lui Mihai Eminescu, care poate fi admirată în faţa Ateneului Român din Bucureşti (operă a sculptorului Gheorghe D. Anghel), alături de primele versuri ale poeziei Rugăciune”, precizează Romfilatelia. Pe plicul „prima zi” este reprodus integral bustul lui Mihai Eminescu, de la Mănăstirea Putna.

Emisiunea de mărci poştale „Mihai Eminescu, poet al credinţei neamului românesc” este disponibilă în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de plicul prima zi, coală de 32 timbre, minicoala de 5 timbre şi vignetă, mai precizează Romfilatelia.

%d blogeri au apreciat: