Connect with us

International

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană (audio)

La miezul nopţii

Published

on

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană, la miezul nopţii, ora Bruxelles-ului, punând capăt celor 47 de ani de aparteneţă la blocul comunitar. După ce s-a extins constant în 7 etape, Comunitatea Europeană pierde pentru prima oară un membru şi potrivit corespondenţilor de presă reacţiile liderilor au fost un amestec de bucurie, speranţă, tristeţe şi resemnare.

Despărţirea a fost marcată de un ceas cu numărătoare inversă proiectat pe zidul reşedinţei premierului britanic din Londra. În mesajul său, Boris Johnson a descris momentul ca pe unul de renaştere naţională. Corespondentul Radio România, Dan Vasiliu transmite:

Presa britanică din prima zi după Brexit este divizată între satisfacţie şi regret, ca de altfel întreaga societate. Aseară, mii de persoane au sărbătorit în faţa Palatului Westminster ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar câteva zeci s-au strâns şi la reprezentanţa Comisiei Curopene din Londra, pentru a-şi arăta dezamăgirea că părăsesc blocul comunitar. Dan Vasiliu a stat de vorbă cu oameni din ambele tabere:

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON