Connect with us

Muzica si film

Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023, în locul Ucrainei

Published

on

Marea Britanie a acceptat să fie gazda concursului muzical Eurovision, de anul viitor, după ce organizatorii au decis că evenimentul nu se poate desfășura în Ucraina, aflată în plin război cu Rusia.

BBC și Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) vor organiza cel „mai mare și mai complex concurs muzical” din lume, începând cu alegerea unui oraș-gazdă din Marea Britanie.

Ucraina a câștigat competiția de anul acesta, desfășurată în Italia, prin grupul folk-rap Kalush Orchestra, iar Marea Britanie s-a clasat pe locul secund. Inițial, oficialii ucraineni au insistat că vor putea găzdui concursul de anul viitor, în ciuda invaziei Rusiei. EBU a respins, însă, această posibilitate, iar Compania Națională de Radiodifuziune Publică din Ucraina (UA:PBC) a acceptat organizarea evenimentului, în Marea Britanie, dar își dorește păstrarea „spiritului ucrainean”.

„Ediția din 2023 a Eurovision nu va fi în Ucraina, ci în sprijinul Ucrainei, a precizat șeful UA:PBC, Mykola Chernotytskyi, într-o declarație comună, alături de EBU și BBC. „Suntem recunoscători pentru sprijinul partenerilor noștri de la BBC”, a spus acesta.

Conform tradiției, țara câștigătoare – Ucraina – trebuia să găzduiască marele eveniment muzical, în 2023. Reprezentanții EBU au spus că Ucraina are, în continuare, un loc garantat în finala din 2023, alături de „primele cinci” state din organizație: Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Spania. Ceilalți finaliști vor fi aleși prin voturile publicului și ale juriului din țară.

Concursul Eurovision nu a mai fost organizat în Marea Britanie, din 1998.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: