Connect with us

International

Marea Britanie: Vicepremierul Dominic Raab a demisionat, în urma acuzațiilor de hărțuire a subalternilor

Published

on

Vicepremierul britanic, Dominic Raab, a demisionat, astăzi, în urma concluziilor raportului privind acuzațiile de hărțuire a oamenilor cu care lucra. Pe numele lui au fost formulate opt plângeri, referitoare la comportamentul său din perioada când era ministru al afacerilor Externe şi ministru pentru Brexit. În scrisoarea de demisie, Dominic Raab spune că doar două dintre aceste plângeri sa au fost admise, iar ancheta împotriva sa este „un precedent periculos”: ” Va încuraja plângerile false împotriva miniștrilor și va avea un efect descurajator asupra celor care conduc schimbarea, în numele guvernului dumneavoastră – și, în cele din urmă, al poporului britanic”.

În luna noiembrie 2022, cotidianul The Guardian a relatat că desemnarea lui Dominic Raab, la conducerea Ministerului Justiţiei, a provocat nelinişte, pentru numeroşi funcţionari, unii dintre ei având în vedere să demisioneze. Conform publicaţiei britanice, personalul ministerului a descris o „cultură a fricii”, în interiorul instituţiei, conduse de un „tiran nepoliticos şi agresiv”.

Rishi Sunak

La preluarea mandatului, premierul Rishi Sunak a promis că va da dovadă de ”integritate, profesionalism şi responsabilitate”, după seria de scandaluri din timpul lui Boris Johnson.

Potrivit unui sondaj Savanta, aproximativ 72 la sută dintre alegătorii britanici erau de părere că Dominic Raab ar trebui să demisioneze, dacă a fost autorul unor acte de hărţuire, iar 44 la sută credeau că Sunak avea cunoştinţă despre aceste acuzaţii, când l-a desemnat pe Raab.

ULTIMA ORĂ

National4 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional6 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional7 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional7 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional7 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional8 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National13 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON