Connect with us

National

Margareta Paslaru si Marian Crisan, printre premiantii Galei UARF

‘Suntem o entitate clară, suntem o entitate limpede iar în ultimii ani prezenţa noastră în peisajul cultural este destul de activă’, a spus preşedintele UARF, Ioan Cărmăzan.

Published

on

Actriţa şi cântăreaţa Margareta Pâslaru şi regizorul Marian Crişan s-au numărat printre premianţii Galei Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF) ce a avut loc vineri, la Bucureşti.

margareta

‘Suntem o entitate clară, suntem o entitate limpede iar în ultimii ani prezenţa noastră în peisajul cultural este destul de activă’, a spus preşedintele UARF, Ioan Cărmăzan, în deschiderea galei. Acesta a explicat că premiile UARF sunt acordate persoanelor care au o prezenţă remarcabilă în mediul cultural.  ‘UARF-ul nu este dependent de anul cinematografic. Încercăm să răsplătim oameni care reprezintă ceva în peisajul cultural (…) e o opţiune pur subiectivă’, a adăugat Cărmăzan.

Primul trofeu al serii, ‘Premiul de excelenţă pentru întreaga activitate’, i-a fost acordat Margaretei Pâslaru. ‘Această onoare mă duce cu gândul la toţi regizorii de film, teatru şi televiziune care m-au ales, toţi compozitorii cu care am lucrat’, a spus ea, menţionând întreaga echipă din spatele realizării unui film. ‘Absolut fiecare a contribuit cumva la această longevivă activitate’, a afirmat artista, adăugând că anul acesta împlineşte 59 de ani de carieră.

Marian-Crisan

Un alt premiu pentru întreaga activitate i-a revenit actorului Remus Mărginean, în timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Marian Crişan. ‘Am copilărit cu filmele la care unii dintre dumneavoastră probabil aţi lucrat (…) Poate ar trebui să fim mai solidari, mai uniţi, pentru că avem un motiv pentru asta – cinema-ul’, a spus Marian Crişan.

Premiul pentru critică de film i-a fost acordat lui Ioan Pavel-Azap iar premiul pentru actorie – rol feminin – Iuliei Dumitru. Premiul UARF pentru actorie – rol masculin i-a revenit lui Nicodim Ungureanu iar premiul pentru imagine – debut, lui Pătru Păunescu, pentru ‘Doar cu buletinul la Paris’, de Şerban Marinescu.

Premiul ‘Tânără speranţă – actorie’ i-a revenit Ralucăi Aprodu, iar trofeul UARF pentru imagine, lui Liviu Mărghidan.

Premiul UARF pentru scenografie i-a fost acordat lui Mihai Dorobanţu iar premiul de excelenţă pentru întreaga activitate, regizorului Adrian Istrătescu-Lener.

Regizoarea Cristina Iacob a primit premiul ‘Pentru succes de box office la film românesc de debut’ pentru producţia’Selfie’, care a avut peste 100.000 de spectatori.

‘Premiul pentru cel mai prolific producător de film şi televiziune din România’ i-a fost acordat lui Adrian Sârbu.

Crinei Tofan i-a fost acordat, în cadrul galei, un premiu special pentru rolul ‘Ema la 12 ani’, în filmul ‘Live’ de Vlad Păunescu.

De asemenea, în cadrul galei UARF, actriţa şi cântăreaţa Ileana Şipoteanu a primit ‘Premiul de Excelenţă cu prilejul împlinirii a 30 de ani de activitate artistică’

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: