Connect with us

Regional

Martie este considerată Luna pentru viaţă

Published

on

Martie este considerată Luna pentru viaţă, iar în 2022 manifestările vor debuta, la Tg.Jiu, luni, 21 martie, Ziua internaţională a Sindromului Down. În Parcul Central ,,Constantin Brâncuşi“, de la ora 10.21, vor fi împărţite copiilor minimum 21 de cărţi ale Veronicăi Iani, Ana, personajul principal având sindrom Down.

Apoi, de la ora 17.21, participanţii vor parcurge cu bicicleta un traseu simbolic de 21 de km, plecarea fiind din Piaţa Prefecturii. Joi, 24 martie, la Biserica cu hramul ,,Sfinţii arhangheli Mihail, Gavriil şi Rafail“ va fi săvârşită slujba Acatistului Sf.Stelian, ocrotitorul copiilor, după care participanţii vor alcătui o cruce din lumânări, în Piata Prefecturii din Târgu Jiu.

În ultima zi a manifestărilor grupate sub genericul ,,Toate inimile bat pentru o nouă viaţă“, sâmbătă, 26 martie, la Târgu Jiu se va desfăşura MARŞUL PENTRU VIAŢĂ, de la ora 13.00, punctul de plecare al participanţilor fiind Biserica cu hramul ,,Înălţarea Domnului“. Manifestările sunt organizate de filiala Gorj a asociaţiei PRO-VITA.