Connect with us

Evenimente

Masuri de protectie sociala pentru salariatii disponibilizati

Protectie sociala pentru salariatii Postei Romane, ai R.A.A.N. Severin si S.N. Inchideri Mine Valea Jiului.

Published

on

         Pentru măsuri de protecţie socială a salariaţilor disponibilizaţi în 2013 de la Poşta Română, guvernul a alocat 23,2 milioane de lei. Banii vor asigura plata în 2015 a venitului lunar de completare pentru aceste persoane şi se adaugă indemnizaţiei de şomaj.

Şi salariaţii care urmeaază să fie diponibilizaţi de la R.A. pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin şi de la S.N. de Închideri Mine Valea Jiului vor beneficia de indemnizaţie de şomaj, venit lunar de completare şi plăţi compensatorii. Pentru a face posibil acest lucru, guvernul a completat ordonanţa privind concedierile colective, astfel încât măsurile de protecţie socială să poată fi aplicate şi în cazul operatorilor economici, care doar îşi reduc activitatea.

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că în toate cazurile în care vor fi necesare restructurări va exista şi sprijin pentru cei concediaţi. Tot în şedinţa de guvern s-au discutat măsurile pentru ştergerea datoriilor Institutului Cantacuzino şi acordarea unui împrumut de salvare. Un proiect de ordonanţă de urgenţă în acest sens a fost analizat în primă lectură şi se aşteaptă aprobarea Comisiei Europene.