Connect with us

National

Medalie de aur pentru Romania la Targul de Inventii 2016!

Spitalul Militar Central a fost medaliat cu aur la cea de-a VII-a ediție a Târgului de Invenții „INVENT – INVEST” 2016 pentru o endoproteză scurtă cervicală femurală.

Published

on

Spitalul Militar Central a fost medaliat cu aur la cea de-a VII-a ediție a Târgului de Invenții „INVENT – INVEST” 2016 pentru o endoproteză scurtă cervicală femurală.

Potrivit Agerpres, invenția a mai fost premiată, anul trecut, la Salonul Internațional de Inventică ‘Innova’, Bruxelles, cu medalia de aur, Premiul special al Secțiunii ‘Medicină și sănătate’ și trei diplome, acordate de delegațiile Franței, Rusiei și Poloniei.

Invenția este o proteză de șold, cu un sistem inovator de fixare, mixt, prin înșurubare și cimentare în colul femural, dispozitiv medical ale cărei principale avantaje sunt atât posibilitatea de implantare prin tehnici chirurgicale minim invazive, cât și asigurarea unei conservări maxime a masei osoase.

Invenția este rezultatul unui efort de cercetare științifică și aplicații practice al echipei multidisciplinare formată din reprezentanți ai Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ (SUUMC) și ai Universității Politehnice București — locotenent-colonel medic asist. univ. dr. Moga Marius/ Secția Clinică Ortopedie și traumatologie, maior medic dr. Cezar Ionuț Calin/ Centrul de Boli Oncologice, inginer diplomat drd. Ileana Mariana Mateș/ Serviciul Tehnic Medical, prof. univ. dr. Mihnea Cosmin Costoiu, rectorul UPB, prof. univ. dr. Augustin Semenescu, Facultatea Știința și Ingineria Materialelor și conf. univ. dr. ing. Cătălin Gheorghe Amza.

Târgul Internațional de Invenții și Idei Practice ‘INVENT-INVEST a fost organizat în perioada 15 — 18 septembrie, de către Societatea Inventatorilor din România (SIR), cu sprijinul Universității Tehnice ‘Gheorghe Asachi’ din Iași.