Connect with us

National

Media generală a celor patru ani de gimnaziu nu va mai fi luată în calcul la admiterea la liceu

Published

on

Media generală a celor patru ani de gimnaziu nu va mai fi luată în calcul la admiterea la liceu, începând cu acest an şcolar, iar absolovenţii vor fi ierarhizaţi strict pe baza notelor obţinute la examenul de admitere.

Ministrul Educaţiei a precizat că măsura a fost agreată de toţi partenerii de dialog social. Sorin Câmpeanu a anunţat, de asemenea, că se va reveni la programele de examen în vigoare înainte de pandemie, atât pentru Evaluarea naţională cât şi pentru examenul de bacalaureat.


Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Iulian Cristache, a precizat, pentru Radio România Actualităţi, că decizia de eliminare a mediei generale pe cei patru ani de gimnaziu din calculul notei de admitere la liceu este una aşteptată.

El a mai spus că Asociaţia pe care o conduce a pledat pentru acest lucru încă din 2015 şi a explicat că media generală luată în calcul la evaluarea naţională a dus la fenomenul notelor umflate:

Examenele din cadrul Evaluării Naţionale din 2023 ar urma să aibă loc în perioada 19-22 iunie, potrivit calendarului elaborat de Ministerul Educaţiei.

%d blogeri au apreciat: