Connect with us

Evenimente

Medicul recomanda: trecerea sanatoasa de la post la masa imbelsugata de Craciun

Despre alimentatie, trecerea sanatoasa de la post la mancarurile de Craciun, dar si sfaturi pentru o masa mai sanatoasa, doamna doctor Iuliana Petrisor la emisiunea „Pulsul Zilei”.

Published

on

Aceasta perioada a sarbatorilor iarna este ca un test pentru noi, putem spune ca ne dam doctoratul in alimentatie, ne spunea cu umor dar mult adevar doamna doctor Iuliana Petrisor, medic primar endocrinologie, specialist in diabet si boli de nutritie, prezenta in studioul Radio Oltenia la emisiunea „Pulsul Zilei”.

Pentru ca foarte multi dintre romani tin postul Craciunului, iar apoi imediat trec la alimentatia „de dulce”, metabolismul are de suferit. Chiar si pentru cei care nu au tinut postul, mancarurile grele de sarbatori nu sunt tocmai prietenoase cu silueta si sanatatea noastra.

Doamna doctor Iuliana Petrisor a venit in studioul nostru si ne-a oferit o serie de recomandari esentiale pentru fiecare dintre noi in perioada sarbatorilor de iarna. Nu i-am neglijat nici pe copii, specialistul fiind de parere ca acestia pot tine postul treptat si ca trebuie in primul rand sa inteleaga ce inseamna acest lucru din punct de vedere spiritual.

Despre alimentatie, trecerea sanatoasa de la post la mancarurile de Craciun, dar si sfaturi pentru o masa mai sanatoasa, doamna doctor Iuliana Petrisor a vorbit la emisiunea „Pulsul Zilei”: