Connect with us

International

Mesaje ale oficialităţilor, de Ziua naţională a Republicii Moldova

Published

on

Este Ziua Naţională a Republicii Moldova, zi în care se împlinesc 31 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Uniunea Sovietică. La ceremoniile dedicate evenimentului, desfăşurate la Chişinău, au pariticipat preşedinta Maia Sandu, şeful Legislativului Igor Grosu, premierul Natalia Gavriliţă, precum şi alte oficialităţi. Ei au depus flori la monumentul „Maica îndurerată”, după care au depus coroane la statuia domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt. În mesajul adresat oamenilor adunaţi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, preşedinta Maia Sandu a menţionat dreptul şi dorinţa concetăţenilor săi de a-şi decide singuri soarta :

Preşedinta Maia Sandu a vorbit şi despre opţiunea europeană a Republicii Moldova, care a primit o confirmare deplină în acest an, când Uniunea Europeană i-a acordat statutul de ţară candidată la aderare:

„Calde felicitări doamnei preşedinte Maia Sandu şi cetăţenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenţei! România va continua să fie cel mai important susţinător al Republicii Moldova şi al cetăţenilor săi în drumul integrării europene, pentru că Uniunea Europeană este singura opţiune către un viitor prosper şi democratic!” – este mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.
Şi prim-ministrul Nicolae Ciucă spune că România va continua să se poziţioneze ferm pentru a sprijini paşii pe care îi are de parcurs Republica Moldova, în perspectiva deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană. Comuniunea de limbă, istorie şi cultură a cetăţenilor noştri va fi întregită printr-un viitor comun în spaţiul european al democraţiei şi valorilor comune – scrie, în mesajul său, premierul României.

%d blogeri au apreciat: