DE ACTUALITATE

Mesaje de Anul Nou (audio)

România va deţine, în premieră, în prima jumătate a anului, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Preluarea mandatului va fi marcată, pe 10 ianuarie, de vizita, la Bucureşti, a Colegiul Comisarilor de la Bruxelles, iar pe agendă sunt multe dosare de gestionat, printre care Brexitul, alegerile europarlamentare sau viitorul buget multianual. Un moment cheie al preşedinţiei îl constituie summitul informal de la Sibiu, din 9 mai. În mesajul său de Anul Nou preşedintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să demonstreze că ţara noastră este implicată în consolidarea proiectului european:


La rândul său, premierul Viorica Dancilă spune în mesajul de Anul Nou că România este pregătită să preia de astăzi, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi îşi exprimă speranţa că acest proiect îşi va uni pe români:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, îşi exprimă certitudinea că nou an va aduce schimbări în bine pentru România. În mesaj pe o reţea de socializare el subliniază în special faptul că, România trebuie să-şi consolideze poziţia în Uniunea Europeană, mai ales în contextul în care ţara noastră deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru din 2019. Tot pe facebook, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea precizează că în 2019 nu mai pot avea loc ‘jocurile politice meschine pe care unii încă le practică’ şi subliniază că România are un potenţial uriaş de dezvoltare şi poate juca un rol major în Europa şi nu numai. De altfel, foarte mulţi politicieni români le-au transmis românilor mesaje cu ocazia Anului Nou pe reţelele de socializare.

 

%d blogeri au apreciat: