Connect with us

National

Mesaje pentru șefa DNA

Ambasada Suediei la București, a postat un videoclip în care oameni simpli, dar și personalități îi adresează mesaje de susținere șefei DNA.

Published

on

Ambasada Suediei la București, care a decorat-o, joi, pe Laura Codruța Kovesi, a postat pe contul de YouTube un videoclip în care oameni simpli, dar și personalități îi adresează mesaje de susținere șefei DNA.

Laura Codruța Kovesi, actualul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, a fost distinsă, joi, cu titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară de către regele Suediei, Carl Gustav XVI.

Gestul a fost motivat drept o recunoaștere pentru „lupta susținută și curajoasă împotriva corupției din România, care constituie pași importanți spre îmbunătățirea transparenței și a statului de drept în România”.

Cu această ocazie, Ambasada Suediei a postat pe contul de YouTube un videoclip în care diverse persoane din rândul societății civile române, dar și ambasadori îi transmit șefei DNA mesaje de susținere.

„Dragă doamnă Kovesi, vă încurajăm și vă susținem, pentru că țara asta are nevoie de dreptate și trebuie să faceți mult mai mult decât atât, nu doar să-i băgați în închisoare. Să le luați tot, pentru că sunt răi și vor răul țării ăsteia!”, spune o adolescentă în deschiderea videoclipului. „Susținem DNA!”, clamează o altă tânără de alături.

„Doamnă, ceea ce ați început să faceți faceți bine. Mergeți înainte! Noi, din Piața Obor, vă susținem”, spune și o precupeață, adresându-se șefei DNA.

„Este Superman-ul României”, consideră o studentă.

Alte mesaje vin de la Moise Guran, de la psihologul Ligia Moise, de la Perla Scripcariu, activistă, de la un ceasornicar, de la două vânzătoare, de la o jurnalistă, de la Eugen Rădescu, co-director la Bucharest Biennale, de la un curator, de la un antreprenor din Republica Moldova, de la un manager de proiect, de la Momo Sanno, dansator și coregraf, dar și de la ambasadorii Finlandei, Statelor Unite, Germaniei și Croației.

 

 

 

sursa:digi24