Connect with us

National

Meteo

Published

on

Revin ninsorile şi vremea rece în toată ţara. La această oră este în vigoare un cod galben de ninsori, vânt puternic, precipitaţii mixte şi polei în majoritatea judeţelor ţării. Meteorologii spun că până diseară la ora 20.00, în sud, sud-est şi local în centrul ţării, dar şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali va ninge şi se va depune strat de zăpadă care va depăşi local 20 de centrimetri. În privinţa vântului, acesta se va intensifica în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Olteniei.
La 24 de ore după ce va expira codul în vigoare deja, vom avea un al doilea cod galben de ninsori, intensificări ale vântului şi polei, începând de mâine seară. Vor fi vizate majoritatea judeţelor ţării, cu excepţia zonei de nord-vest. Potrivit meteorologilor, în sud şi sud-est, ninsorile vor fi chiar abundente şi se va depune un nou strat consistent de zăpadă.
În ţară se circulă în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor. Nu există însă şosele blocate. Vântul puternic a dus la închiderea porturilor în judeţul Constanţa.
În ţară, echipele Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale acţionează deja preventiv cu materiale antiderapante pe drumurile unde există risc de polei. Potrivit celei mai recente informări, azi-noapte CNADNR a acţionat cu 71 de autoutilaje care au împrăştiat 223 de tone de material antiderapant.

Soferii sunt sfătuiţi să evite călătoriile pe timp de viscol şi ninsoare puternică. Dacă pleacă totuşi la drum, e bine să aibă autoturismele echipate pentru condiţii de iarnă.
Condiţiile de iarnă sunt însă şi motiv de bucurie pentru iubitorii sporturilor de iarnă şi pentru turişti. Pe majoritatea pârtiilor stratul de zăpadă naturală s-a depus deja şi se poate schia în condiţii optime.