Connect with us

Regional

Migranți sirieni şi irakieni descoperiţi în PTF Calafat-Vidin

Published

on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au depistat, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion condus de un cetăţean turc, 21 cetăţeni sirieni şi irakieni ascunşi în interiorul compartimentului de marfă al acestuia.

Conform documentelor prezentate, şoferul transporta profile metalice, pe ruta Turcia-Franţa, având sigiliul vamal aplicat de Turcia.

În cadrul cercetărilor, asupra celor în cauză nu au fost descoperite documente de identitate, aceştia declarând verbal că sunt cetăţeni sirieni şi irakieni, şi s-au urcat în autocamion într-o parcare din localitatea Sofia, din Bulgaria, ajutaţi de şofer.

Având în vedere aspectele constatate, faţă de şoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.

Totodată, în baza protocolului româno-bulgar, cei 21 de cetăţeni străini şi şoferul au fost preluaţi de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.