Connect with us

Fapt divers

Mihaela Cristescu – o poetesă la Sidney (interviu audio)

Published

on

Poeta Mihaela Cristescu s-a născut la București, pe 9 ianuarie 1970. După școala generală a urmat Liceul de Matematică și Fizică nr. 3 din Capitală, apoi a absolvit Universitatea Politehnica București, Facultatea Energetică (1993) și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității ”Spiru Haret” (2000). Aici și-a susținut Masteratul în Lingvistică (2006). S-a stabilit la Sidney, în Australia, în vara anului 2009, împreună cu familia.

Debutul literar s-a produs în anul 2005, cu volumul de versuri „Noduri”, apărut la Editura ”Metafora” din Constanța. De la debut a mai scris cărți de versuri și povestiri, toate fiind publicate la edituri din România: ”Douăsprezece hierofanii”, ”Viața ca ritm”, ”Generative Fortresses”, ”The IT Solander” și ”Archetypes in Code – Mixing”.

A continuat activitatea literară și în Australia, realizând, ca editor, antologii româno-australiene de poezie și proză scurtă. Gabriel Liviu Balica a întâlnit-o, la Sidney, pe poeta Mihaela Cristescu, cu care a realizat următorul interviu:

%d blogeri au apreciat: