Connect with us

National

Mii de elevi din România nu au mai mers la școală din cauza frigului

Situația este din ce în ce mai gravă – o recunosc și..

Published

on

Din cauza frigului din multe unități de învățământ, aproape 3000 de elevi din Galați nu au mai mers miercuri la cursuri! Iar în unele școli, durata cursurilor a fost redusă – din aceeași cauză.

Situația este din ce în ce mai gravă – o recunosc și profesorii. În 3 licee și 3 școli generale din Galați nu s-a învățat, iar în alte trei durata cursurilor a fost redusă la 30 sau 40 de minute.

Peste tot este aceeași problemă: unitățile de învățământ nu au căldură, iar temperaturile în interior au ajuns aproape egale cu cele de afară. Reprezentanții Primăriei Galați susțin că de vină este compania de furnizare a gazului, care nu ar fi făcut bransamentele la timp, chiar dacă centralele individuale au fost instalate încă din vară.

La rândul ei, compania de gaz anunță într-un comunicat de presă că autoritățile nu au eliberat autorizațiile la timp.

În acest război au de pierdut doar elevii și profesorii lor. Inspectoratul școlar susține că orele pierdute se vor recupera.

Miercuri, la primăria din Galați a avut loc o nouă întâlnire cu reprezentanții companiei de gaz și au fost stabilite noi termene pentru încheierea lucrărilor.

sursa: stirileprotv,ro