Connect with us

International

Mii de imigranţi ilegali au intrat în Marea Britanie folosind paşapoarte româneşti false

Kateriba Kravtsova, a reuşit să contacteze membrii grupării.

Published

on

O reţea infracţională internaţională a permis intrarea în Marea Britanie a mii de imigranţi ilegali, din Rusia, Ucraina şi alte țări din Europa de Est, folosind paşapoare româneşti false.

Banda încasa 1.000 de lire de sterline pentru furnizarea unui paşaport românesc, care îi permitea cumpărătorului să lucreze în orice stat membr UE. Pentru aceasta, gruparea publica anunţuri cu paşapoarte româneşti de vânzare într-un ziar în limba rusă din Marea Britanie.

Un jurnalist al unei publicaţiii londoneze, Kateriba Kravtsova, a reuşit să contacteze membrii grupării. Kravtsova s-a întâlnit la Londra cu un intermediar, Oleg Grişko.

Grişko a ajutat-o pe jurnalista sub acoperire să meargă în România, unde s-a întâlnit cu creierul operaţiunii,Grigori Volkov. Acesta s-a lăudat în faţa jurnalistei că a procesat zece cereri într-o singură dimineaţă.

Volkov, care are şapte cetăţenii, a dus-o pe Kravtsova la Biroul Teritorial al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Galaţi, unde a fost audiată.

„Sub privirile complicilor săi, Grigori Volkov le-a împărţit pachete de documente celor care au plătit să obţină cetăţenie română, ilegal, pentru a-şi îndeplini visul unei vieţi în Marea Britanie, Germania sau Italia”, a scris reporterul britanic. „Acest oraş de frontieră (Galaţi – n.r.) a devenit o uşă din spate către bogăţiile Uniunii Europene”, a adugat jurnalista.

De la ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru români, în 2014, 350.000 de români s-au angajat în Marea Britanie.

 

Sursă: Digi24

%d