Connect with us

PODCAST

Minela Popa la Podcast-ing cu Alexandru Mogoșeanu #12

Published

on

  • Casting sau Podcasting? Echipa Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova vine, fără mască, într-un proiect pe termen lung, la radioul public.

Vă invităm să descoperiți povestea de dincolo de scenă. În episodul de astăzi, Minela Popa ne dezvăluie povestea sa în #12 Podcast-ing cu Alexandru Mogoșeanu.

Vă invităm să descoperiți povestea de dincolo de scenă. În episodul de astăzi, make-up artist Minela Popa ne dezvăluie povestea sa.

Născută la Dăbuleni, cu studii la Craiova, Minela Popa a avut „șansa” de a se stabili în București, un vis pentru cei mai mulți profesioniști din provincie, nu și pentru ea.

Tatăl său i-a găsit un post vacant de machior-peruchier în capitala Olteniei și așa a început cariera serioasă, solidă și recunoscută de către toți maeștrii teatrului.

Cu Silviu Purcărete, de exemplu, a lucrat la peste 12 spectacole. Olteancă adevărată, volubilă, efervescentă, Minela Popa cu greu și cu mari emoții ne vorbește despre ce a însemnat întâlnirea cu Purcărete.

Construirea unui personaj, alături de actor și regizor, implică dăruire totală – „profesia a însemnat, de multe ori, să nu știu dacă au copiii de mâncare”.

Machiajul de scenă este magie, sunt vitale discuții cu actorul, abordări din diferite unghiuri, înseamnă apariția unei alte ființe – personajul. Iar ultimul cuvânt îl are întotdeauna regizorul. Cel care găsește în mâna, în talentul și în imaginația invitatei un alt fel de „părinte” al eroului de pe scenă.

Și în prezent, printre picături, între aranjarea unei peruci, studierea personajelor sau machiajul actorilor, Minela Popa rezolvă probleme de matematică în cabina ei.

sursă text: tvr.ro

Echipa Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova

Director – Alexandru Boureanu

Șef Serviciul Artele Spetacolului – Andreea Crișu

PR – Irina Cîrneanu

Echipa Radio România Oltenia-Craiova

Mihnea Gărău

Florin Andrei

Alin Cîrțînă

Cristian Barbu

Cosmin Meca