Connect with us

National

Minerii de la C.E.Oltenia continuă negocierile cu ministrul Energiei

Published

on

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia au programată, luni, 8 aprilie, o nouă ședință a Comisiei de negociere, pe marginea Contractului Colectiv de Muncă. Negocierile vor viza, în principal, stabilirea unui procent, care să asigure un fond de avansare sau promovare pentru angajații companiei energetice. Reamintim că, în urma unor discuții purtate, vineri, 5 aprilie,  la Ministerul Energiei, s-a decis, cu acordul ministrului de resort, Sebastian Burduja, ca salariile la CEO să fie indexate, în sumă fixă, cu 1.200 de lei brut, pentru fiecare angajat.

S-a mai stabilit, totodată, că, în termen de două luni, reprezentanții ministerului Energiei își asumă reglementarea legislativă cu privire la rezerva de capacitate, sume care vor fi plătite către CEO, în situația în care energia produsă pe baza de cărbune nu va mai intra în piața de energie.

Pentru salariile compensatorii și venitul de completare, care să se asigure pe patru ani, în cazul unui program de concediere colectivă, continuă negocierile cu ministerul Energiei.