Connect with us

Evenimente

Mini-vacanta de 1 mai

40.000 de turisti pe litoral, peste 10.000 in statiunile montane.

Published

on

             Aproape 40.000 de turişti îşi petrec această mini-vacanţă pe litoral. Ca şi anii trecuţi, Mamaia şi Vama Veche sunt cele mai aglomerate staţiuni. În Vama Veche, turiştii au spart ieri după-amiază parbrizul unei maşini a ANAF şi i-au huiduit pe inspectorii antifraudă veniţi în control la unităţile de alimentaţie publică şi de cazare. Tinerii au atacat cu pietre autoturismul, după ce acesta a blocat una dintre străzile cu ieşire la plajă şi i-au pus sub ştergătoare bonurile fiscale primite după consumaţia de la terase.
            Peste 10.000 de turişti se află în staţiunile montane de pe Valea Prahovei. În Braşov, gradul de ocupare în zona Bran-Moeciu este de aproape 80%. În Poiana Braşov, însă, numărul de turişti este mai mic, decât anii precedenţi.
            Turiştii aflaţi în această perioadă în Maramureş au avut ocazia să se plimbe ieri cu Mocăniţa. Peste 500 de persoane au fost duse cu trei garnituri de tren prin defileu până la ultima staţie de la Paltin – aflată la kilometrul 21 al căii ferate forestiere. Reprezentanţii biroului turistic de pe Vaser au anunţat că pentru astăzi deja nu mai sunt locuri disponibile.

 

 

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON