Connect with us

National

Ministerul de Externe recomandă românilor din străinătate să voteze prin corespondență

Published

on

Ministerul de Externe recomandă cetăţenilor români, stabiliţi în străinătate, să voteze, prin corespondenţă, la alegerile parlamentare, din 6 decembrie. Recomandarea vine în contextul în care nu se poate estima cum va evolua pandemia de Covid-19 în statele de reşedinţă şi există posibilitatea să nu mai poată fi organizate secţii de votare. Deja sunt ţări, precum Regatul Unit sau Olanda, care au recomandat ferm utilizarea, exclusivă, a votului prin corespondenţă.

Ministerul de Externe explica, într-un răspuns pentru Radio România, că votul prin corespondenţă este o alternativă simplă şi rapidă, iar alegătorii au, astfel, siguranţa că nu se expun unor riscuri generate de pandemia de COVID-19 sau unor situaţii în care trebuie să parcurgă o distanţă mare, până la secţia de votare. Carmen Gavrilă, Radio România:

Până acum, pe site-ul votstrainatate.ro, s-au înregistrat doar cu puţin peste 5.000 de români, cu domiciliul sau reşedinţa în alte state. Termenul de înscriere expiră în cel mult 15 zile de la data începerii perioadei electorale, adică în mai puţin de două săptămâni.


Continue Reading
%d blogeri au apreciat: